POPUSTI ZA UPOKOJENCE

  • Spodaj so zbrani podatki o popustih za upokojence različnih ponudnikov, ki so bili septembra 2023 javno objavljeni tudi na njihovih spletnih straneh. A tudi številne druge trgovine in ponudniki imajo ugodnosti za upokojence, pa jih morda ne objavijo spletu ali jih nismo našli. Zato jih le vprašajte!
  • Pri vsakem od opisanem ponudnikov smo dodali tudi spletno povezavo, kjer lahko pred nakupom tudi sami še podrobneje preberete in preverite informacije.
  • Ne pozabite, da imajo ponudniki vedno možnost spremeniti pogoje poslovanja in s tem tudi ponudbo popustov. V izogib nerodnim situacijam jih lahko še vedno sami pokličete ali jim pišete, preden se odpravite po nakupih.

SPAR

Trgovina Spar poleg običajnih ugodnosti VSAK KONEC MESECA (in drugo sredo v mesecu) upokojencem ponuja 10% popusta na celoten znesek nakupa. Točen datum se določa sproti, kupci pa so o tem obveščeni preko reklamnih letakov, spletne strani, elektronske pošte ter medijev.

Sparov popust za upokojence je možno koristiti tudi njihovi spletni trgovini, ki omogoča tako dostavo na dom kot tudi osebni prevzem.

Pred koriščenjem popusta si je potrebno urediti Spar Plus kartico ugodnosti. Več informacij si preberite TUKAJ.

MERCATOR

VSAK ČETRTEK: 10% upokojenski popust za celoten nakup ob nakupu nad 20 EUR prejmete v vseh živilskih in franšiznih prodajalnah Mercator. Popust velja za vse upokojence, tudi v Mercatorjevi spletni trgovini. Slednja omogoča dostavo na dom ali osebni prevzem na Drive-in mestu.

Več o popustih za upokojence in za katere izdelke popust ne velja, si lahko preberete na TUKAJ.

TUŠ

VSAKO SREDO seniorji v trgovinah in franšizah Tuš in Tuš drogerijah pri prvem dnevnem nakupu pridobijo 11 % vrednosti nakupa na Tuš klub kartico. Vse, kar potrebujejo za to, je Tuš klub kartica, na kateri imajo aktiviran status SENIOR.

Dodatne informacije si lahko preberete TUKAJ.

LIDL

Trgovina Lidl na svojih spletnih straneh sporoča naslednje:

»ZADNJI DAN V MESECU je namenjen upokojencem. Pri plačilu prodajalki pokažite upokojensko kartico in prejeli boste 10% popust na celoten nakup (velja tudi na že znižane izdelke). V vašem imenu lahko nakupujejo tudi svojci, prijatelji in znanci, če predložijo vašo upokojensko kartico.

Popust se ne upošteva ob nakupu alkoholnih in tobačnih izdelkov, revij, časopisov, Lidlovih darilnih kartic ter kartic mobilnih operaterjev.«

Besedilo je dostopno na spletni strani trgovine, in sicer TUKAJ.

EUROSPIN

Eurospin ob koncih meseca prav tako ponuja ugodnosti za  upokojence, predvsem v obliki brezplačnih izdelkov ob določeni vrednosti nakupa. V trgovini priporočajo, da spremljate reklamne letake (nanje se lahko naročite tudi po elektronski pošti) ali pa sproti preverite na njihovi SPLETNI STRANI.

E.LECLERC

E.Leclerc upokojencem sporoča naslednje:

Dragi upokojenci,

v hipermarketih E.Leclerc Ljubljana in Maribor vam vsak mesec, na dan izplačila pokojnin, podarjamo E.Leclercov popust za upokojence. Pri nakupu nad 40 € vam podarimo 4 € bonusa na kartico zvestobe E.Leclerc. Ob vsakem nakupu nad 80 € pa vam podarimo kar 10 € bonusa na kartico zvestobe E.Leclerc.

Besedilo je objavljeno TUKAJ.

TRGOVINA FAMA

Trgovsko podjetje Fama v vseh svojih prodajalnah po Sloveniji nudi 11% popusta ob nakupu  v vrednosti najmanj 20 EUR. Popust velja VSAK ZADNJI DELOVNI DAN V MESECU.

Besedilo lahko preverite TUKAJ.

LJUBLJANSKE MLEKARNE (DISKONTNI PRODAJALNI)

V diskontnih prodajalnah Ljubljanskih mlekarn v Ljubljani in Mariboru upokojencem ENKRAT MESEČNO ponujajo 10-odstotni popust. Status upokojenca izkažete z upokojensko izkaznico.

Diskontna trgovina v Ljubljani se nahaja na Tolstojevi ulici 63, v Mariboru pa na Shakespearovi ulici 12.

Datumi, ko prejmete popust, so objavljeni za celo koledarsko leto vnaprej, preverite jih TUKAJ.

VRTNI CENTER KALIA

Kalia upokojencem ponuja 10% popusta na celoten nakup, in sicer VSAK ČETRTEK skozi celo leto. Popust je vnovčljiv v vseh vrtnih centrih in prodajalnih Kalia po Sloveniji. Ni pa ga mogoče uveljavljati v njihovi spletni trgovini.

Za več informacij, predvsem o izdelkih, izločenih iz popusta, kliknite TUKAJ.

TRGOVINA NORMA

Trgovina Norma ponuja različne vrste bio hrane, med drugim tudi izdelke brez glutena, laktoze, jajc in kvasa, vegansko in presno hrano ter prehranska dopolnila.

Poleg ostalih akcij lahko upokojenci koristijo 10% popusta na celoten nakup, in sicer OD 1. DO  5. DNE V MESECU. Kako do njihovih popustov, si preberite TUKAJ.

SANOLABOR

Trgovina Sanolabor ponuja 7 % popust za upokojence, in sicer od ZADNJEGA DELOVNEGA DNE V MESECU DO 5. DNE V NASLEDNJEM MESCU. Popusti se med seboj ne seštevajo. Popust ne velja na izdelke v akciji, zdravila brez recepta in medicinske pripomočke na naročilnico ZZZS. Popusti za upokojence in diabetike veljajo ob predložitvi kartice ugodnosti.  Več si lahko preberete TUKAJ.

TKANINA

Trgovina ponuja 10% popusta za upokojence v obdobju od ZADNJEGA DELOVNEGA DNE V MESECU TER PRVA DVA DELOVNA DNEVA V MESECU. Ob nakupu je potrebno priložiti kartico ZPIZ. Popusti se ne seštevajo.

Več o ugodnostih si lahko preberete TUKAJ.

BREZPLAČNE VOZOVNICE JAVNEGA POTNIŠKEGA PROMETA  (AVTOBUS IN VLAK)

Do brezplačne vozovnice javnega potniškega prometa so še vedno upravičeni upokojenci, starejši od 65 let, vojni veterani in invalidi z evropsko kartico ugodnosti za invalide.

Brezplačna vozovnica javnega potniškega prometa je enotna vozovnica Integriranega javnega potniškega prometa, ki se lahko uporablja v medkrajevnem avtobusnem in železniškem prometu po vsej državi ter v mestnem prometu v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Kopru, Krškem, Celju, Jesenicah, Kranju in Murski Soboti.

Za vse zgoraj naštete upravičence je pogoj, da nimajo sklenjenega delovnega razmerja in prijavljene dejavnosti, kot so recimo samostojni podjetniki.

V kolikor brezplačne vozovnice še nimate, jo lahko pridobite na prodajnih mestih izvajalcev storitev javnega potniškega prometa.  Pri tem predložite osebni dokument, izkaznico vojnega veterana oziroma evropsko kartico ugodnosti za invalide.

DENAR LAHKO PRIHRANITE TUDI DRUGAČE!

Za vas smo sestavili brezplačno E-knjigo, v kateri lahko izveste naslednje:

  • Kako lahko pridete do uporabnih stvari tudi brez plačila ali za minimalen znesek
  • Kje najdete oglase podjetij, ki iščejo upokojence za občasno delo
  • Kateri so še načini, da zaslužite kak dodaten euro
  • Kako lahko za obdarovanja odšteje manj denarja
  • Kako lažje primerjate cene izdelkov
  • Kje lahko zaprosite za pomoč, ko je finančna stiska res huda
C