Splošni pogoji in politika zasebnosti

SPLOŠNI POGOJI UPORABE NA SPLETNEM PORTALU PENZIONIST.NET

Splošni pogoji opisujejo, določajo in urejajo pogoje uporabe vsebin in storitev portala Penzionist.net.

Navedeni pogoji veljajo za vsakogar, ki obišče spletni portal Penzionist.net, se prijavi na e-novice ali naroči na e-knjige, zastavi vprašanje preko elektronske pošte ali kontaktnega obrazca oziroma kakorkoli drugače uporablja spletni portal Penzionist.net (v nadaljevanju uporabnik).

Namen portala

Spletni portal Penzionist.net uporabniku nudi brezplačne informacije, namenjene starejšim. Vsebine obsegajo področje zdravja, kvalitetnejšega življenja, pomoči za starejše, financ, možnosti zabave in učenja, pa tudi aktualnega dogajanja, namenjenega starejšim. Vse informacije so informativne narave in ne nadomeščajo zdravniškega nasvetov oziroma nasvetov drugih strokovnjakov.

Avtorske pravice

Kakršnokoli kopiranje ali distribuiranje vsebin, objavljenih na portalu, je brez predhodnega pisnega dovoljenja upravljalca prepovedano.

POLITIKA ZASEBNOSTI

Varstvo osebnih podatkov

Spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene preko kontaktnega obrazca oziroma obrazcev za prijavo na novice ali e-knjige, skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretji osebi oziroma jih uporabili v druge namene.

Komunikacija preko spletnega kontaktnega obrazca

Na spletni strani je mogoče preko spletnega obrazca  stopiti v stik z nami z namenom povpraševanja po storitvah ali posredovanja morebitnih vprašanj na elektronski naslov. Prav tako je mogoče stopiti v stik z nami direktno preko elektronske pošte. Ko v našem spletnem obrazcu izpolnite zahtevo za vprašanje, je potrebno  obvezno izpolniti polja: “ime in priimek”, “naslov elektronske pošte” in “sporočilo”.  Vaše osebne podatke potrebujemo,  da vam lahko odgovorimo na vaše povpraševanje oziroma vprašanje, ki se nanaša na naše storitve.

Prav tako je potrebno izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste s tem, ko ste nam posredovali povpraševanje, pripombe ali vprašanje preko kontaktnega obrazca in vpisali svoje podatke izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, elektronski naslov)  za namen vodenja evidence strank ter zagotavljanja korektne komunikacije hranili v naši bazi 2 leti po tem, ko ste nam kontaktni obrazec posredovali in da ste seznanjeni, da lahko kadarkoli od nas zahtevate, da vaše podatke izbrišemo.

Če ne boste označili, da soglašate s politiko zasebnosti,  vaše povpraševanje na elektronski naslov ne bo uspešno posredovano.

Izbris podatkov lahko zahtevate s pomočjo kontaktnega obrazca ali elektronske pošte info@penzionist.net.

Naročanje na e-novice

Ob posebni registraciji za naročilo novic vpišete svoje ime in elektronski naslov. Podatke obdelujemo izključno za namene obveščanja o novostih in jih ne posredujemo tretjim osebam.  Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice morate označiti, da soglašate, vaše podatke uporabljamo za namene obveščanja o novostih ter vsebinah z naše spletne strani, ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. Slednje storite tako,  da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali pa nam pišete na elektronski naslov info@penzionist.net in bomo izbris uredili mi.

Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, vam novic ne bomo pošiljali, niti ne bomo zbirali ali obdelovali vašega naslova elektronske pošte.

Naročanje na e-knjige

Ob naročilu na e-knjigo ali drugo podobno publikacijo prav tako vpišete svoje ime in e-naslov, tako da vam lahko na pošljemo želeno publikacijo ter označite, da soglašate s politiko zasebnosti. Zbranih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Z naročilom na e-knjigo se obenem naročite tudi ne e-novice. V kolikor se od njih želite odjaviti, to lahko kadarkoli storite tako, da kliknete na označeno povezavo za odjavo ali pa nam pišete na elektronski naslov info@penzionist.net in bomo izbris uredili mi.

Vaše pravice

Imamo obveznost, da obdelujemo osebne podatke le za namene, za katere smo jih zbrali. Pravico imate, da kadarkoli zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. To storite s pomočjo kontaktnega obrazca ali preko elektronske pošte info@penzionist.net.

Spremembe portala in pogojev uporabe

Pridržujemo si pravico do spremembe portala.  Prav tako si pridržujemo pravico do spremembe pogojev uporabe, pri čemer se spremembe objavijo na tej spletni strani skupaj s spremenjenim datumom veljavnosti. Če uporabnik po spremembi pogojev nadaljuje z uporabo portala, se šteje, da je s spremembami pogojev uporabe seznanjen in da z njimi soglaša.

V primeru, da se uporabnik ne strinja z navedenimi pogoji uporabe, upravljalec predlaga, da uporabnik spletno stran zapusti.

Dodatna pojasnila

Morebitna vprašanja v zvezi z uporabo portala ali politiko zasebnosti lahko pošljete na e-naslov: info@penzionist.net.

Navedeni pogoji veljajo od 8.5. 2023 dalje.