MODA ZA ŽENSKE PO 60. LETU – čemu se velja izogniti

Feb 20, 2023 | Izpostavljeno, Lepota

Moda je področje, kjer ima vsak svoje mnenje in poglede. Prav tako je vsako telo drugačno.  Zato je treba smernice vedno vzeti » z rezervo«. Predvsem bolj kot predloge in ne kot zapovedi.

Pomislite! V zrelih letih je situacija glede izbora oblačil pravzaprav ugodna. Niste več najstniki, da bi vam mnenje vrstnikov diktiralo, kaj boste navlekli nase. Niti niste več v službi, kjer se bi se morali pokoriti nenapisanim pravilom oblačenja. Nikomur več niste dolžni polagati računov. Ne ozirate se toliko na mnenje drugih – in prav je tako!

A tudi v tem obdobju imajo ženske večinoma še vedno željo, da bi se znale obleči tako, da bi izgledale lepo, urejeno – in ženstveno.

Spodaj objavljamo nekaj smernic, ki jih vzemite le kot predloge. Čemu se velja izogibati:

1. Preširoka oblačila

Ljudje dostikrat svoje (nepopolno) telo skrivamo v širših oblačilih, misleč, da bomo tako skrili odvečne kilograme. Pa se pogosto zgodi ravno obratno. Razmislite o čem, kar se vam bolj prilega. Če si finančno lahko privoščite, naj vam šivilja morda kakšno oblačilo prilagodi. Taka popravila niso nujno draga, lahko pa naredijo veliko razliko. Na trgu je tudi ogromno udobnih oblačil, ki hkrati poudarijo vašo ženstvenost ter dele telesa, na katere ste ponosni.

2. Preveč črne in sive barve

V starosti se ten kože malo spremeni. Zate nošenje črne barve, sploh pri obrazu, hitro deluje grobo in postara. V kolikor so vam črna oblačila zelo všeč, razmislite raje temno modri, ki deluje bolj blago.

Če imate sive lase in svetlo kožo, lahko vaš videz v kombinaciji s sivimi ali pastelnimi barvami zgornjih oblačil deluje nekoliko izprano. Zato se ne bojte eksperimentirati z močnejšimi barvami. Siva barva pa lahko služi kot super kombinacija, če jo uporabite za spodnje kose oblačil (hlače ali krilo).

3. Neustrezno spodnje perilo

Telo se z leti zaradi hormonskih sprememb, spremenjene drže in drugih vzrokov precej spreminja. To še posebej velja za ženske prsi. Zato je pomembno, da izberete modrček, ki nudi več podpore in je res ustrezne velikosti. Podobno je s spodnjimi hlačkami – dandanes lahko izbirate med takimi, ki so udobne, a hkrati lepo krojene in pomagajo pri oblikovanju postave.

4. Pretiravanje z dodatki

Uhani, verižice, prstani, broške – vse to je super in zaželjeno, saj popestri vaš videz. A ne preveč vsega naenkrat. Če vsako priložnost kos ali dva,  bo verjetno povsem dovolj.

5. Pehanje za čim bolj mladostnim videzom

Ženske v želji, da bi izgledale čim mlajše, včasih nanesejo na obraz preveč pudra in uporabijo premočne barve za oči ter ustnice. S tem nemalokrat dosežejo ravno nasproten učinek. Če ste v dilemi, za nasvet povprašajte izkušene svetovalke na oddelkih ličil.

Prav tako ni potrebno na silo kupovati seksi mini oblekic in strganih kavbojk, samo zato, da bi izgledale mlajše. Če so vam všeč in če se v njih počutite dobro, je to nekaj povsem drugega. Potem jih s ponosom nosite! V kolikor pa gre bolj za iskanje izgubljene mladosti, pa si delate samo škodo. Vedno je mogoče najti oblačila, v katerih se lahko počutite mladostne in urejene, četudi jih ne prodajajo na oddelku za mlada dekleta.

6. Premalo eksperimentiranja

Nekateri se vseskozi držijo istega stila. Nič ni narobe, če vam tako ustreza. A marsikatera ženska je ujetnica prepričanja, da ji nek tip oblačila ne pristaja, čeprav tega še v življenju ni oblekla.

Z oblačili je enako kot z vsemi drugimi stvarmi na tem svetu. Če ne tvegate in ne poizkusite ničesar novega, lahko marsikakšno lepo doživetje zamudite.

In res ne tvegamo veliko, če naslednjič v kabini pomerimo krilo, kakršnega ponavadi ne nosimo. Mar ne? 

Se vam zdi članek uporaben?  S prijavo na E-novice boste obveščeni o najbolj koristnih vsebinah in popustih po elektronski pošti.