Moda za moške v zrelih letih – nihče mi ne bo govoril, kako se moram obleči!

Apr 5, 2023 | Lepota

Foto: Shutterstock

Moda moške v povprečju ne zanima toliko kot ženske. Si pa večina vseeno želi izgledati spodobno. Tukaj je nekaj predlogov, na kaj bodite pozorni:

Preverite svojo omaro

Telo se z leti spreminja. Zato ne silite za vsako ceno v obleke, ki vam ne stojijo več dobro. Nekatere je mogoče prikrojiti. Tiste, ki se jih ne da, pa raje podarite.

Znebite se preširokih in preozkih oblačil

Majice in hlače, ki so na vas videti kot šotor, vam res ne delajo nobene usluge. V kolikor želite skriti odvečne kilograme, se odločite raje za kvalitetne, dobro ukrojene kose. Morda so dražji, a verjetno je bolje imeti v omari bolj malo oblačil, ki jih z veseljem oblečete, kot kopico takih, s katerimi ne veste, kaj bi.

Preozke obleke so prav tako neuporabne. V njih vam bo neudobno in hkrati lahko izpadejo smešno.

Pri barvah bodite previdni

Izberite si seveda barve, ki so vam všeč. A skušajte se izogniti temu, da bi bili večina vaših oblačil pretežno v sivi barvi. V nasprotnem primeru boste lahko delovali »izprano«.

Na zalogi imejte nekaj večno aktualnih stvari

Čeprav ste zdaj, ko niste več v službi, morda bolj v ležerni opravi, je vseeno dobro imeti nekaj klasičnih oblačil, s katerimi ne zgrešite: To so temna obleka, kvalitetne kavbojke ali žametne hlače, jopa in spodoben plašč.

Vedite, kaj prikriti

  • Če se odločite za kratke hlače, na bodo te primerne dolžine. Segajo naj do kolen.
  • Če imate zguban vrat ali podbradek, se raje izognite tesno prilagajočim se polo majicam ali puloverjem brez ovratnika, ki stisnejo kožo navzgor. Boljša izbira je srajca z ovratnikom, čez pa pulover z okroglim ovratnikom.
  • Imate velik trebuh? Razmislite o kvalitetni srajci temne barve.
  • Vas neznosno moti pleša? Naredite si izbor kap in klobukov.

Ne pozabite na dodatke

Detajli, ki vaš videz v hipu naredijo elegantnejši, so na primer lepa ročna ura, kvaliteten usnjen pas, barven šal, ki dobro ujema s plaščem, itd.

Čemu se res izognite:

Raztrganim oblačilom z manjkajočimi gumbi in pokvarjenimi zadrgami

Nič ni narobe z oblačili, ki jih imate že dolgo, a so dobro vzdrževana. Če jih ne znate popraviti sami, se pozanimajte za ceno popravila pri šivilji.

Neustrezni obutvi

Poceni in nevzdrževani čevlji kvarijo še tako lepo opravo, škodijo pa lahko tudi vašim stopalom.  Superge so krasna reč, a naj ne bodo edino vašo obuvalo. Če si lahko privoščite, si kupite še po en par črnih in rjavih čevljev in jih redno loščite.

Če imate zdravstvene težave ali deformirana stopala, naj vas ne bo sram ortopedske obutve. Dandanes je izbor prilagojenih obuval bistveno večji kot nekoč in res lahko najdete tudi take, ki vam vizualno ustrezajo. Preverite z specializiranih prodajalnah, pa tudi na spletu.

“Ubogi” higieni

Neumiti lasje, nepostriženi in umazani nohti, poroženela koža na podplatih, več dni od zadnjega tuširanja in velika količina moškega parfuma, ki naj bi zakrila neprijeten vonj…

Redna higiena je osnova za prijeten videz. Hvaležno vam bo telo, pa tudi vaši bližnji!

NE POZABITE: najbolj privlačna pri moških vseh starostih je njihova samozavest. Zato sprejmite svoj videz in svoja leta. Izberite oblačila, v katerih se počutite super. Moda gor ali dol.

Se vam zdi članek uporaben?  S prijavo na E-novice boste obveščeni o najbolj koristnih vsebinah in popustih po elektronski pošti.