Pridružite se več tisoč upokojencem na jutranji telovadbi!

Apr 3, 2023 | Zdravje

Društvo Šola zdravja ponovno vabi na jutranjo telovadbo, ki se ji lahko pridružijo prav vsi, ne glede na starost in telesno pripravljenost.

Kje in kdaj se izvaja?

Telovadba poteka vsak delovnik zjutraj ob 7:30. Razgibavanje poteka v vseh letnih časih in v vsakem vremenu, in sicer na prostem: na travnikih, igriščih, parkih, ob jezerih, morju – odvisno od kraja.

Vodijo jo posebej usposobljeni prostovoljci.

K telovadbi se lahko pridružite v kar 93 občinah. Na spletni strani društva poiščete skupino, ki je najbližja vašemu domu.

Ali je ta telovadba res primerna tudi za starejše?

DA! Vaje so primerne za vse in vsak jih izvaja po svojih zmožnostih.  Celotna telovadba se izvaja stoje in zanjo ni potrebno imete nobene posebne opreme.

V 30-ih minutah udeleženci po metodi 1000 gibov razgibajo vse sklepe in vse mišične skupine. Na tak način sistematično ohranjajo moč in gibljivost svojega telesa ter se napolnijo z energijo.

Kdo so najpogostejši udeleženci?

K tej telovadbi so vabljeni vsi. A ker se izvaja od ponedeljka do petka v jutranjem času, jo v najpogosteje obiskujejo prav starejši. Večina mlajših namreč v tem času že hiti v službe ali šole.

Ker se vadi v skupini, je to tudi lepa priložnost za druženje in navezovanje novih stikov.

Kakšni so stroški?

Ker vadbo vodijo prostovoljci s pomočjo strokovnega kadra in ker to poteka na javnih površinah, so vaje brezplačne. Za včlanite v društvo pa poravnate članarino v višini 20 eurov letno in s tem podprete delovanja društva.

Kaj pa, če ne morem na telovadbo v živo?

Vsi tisti, ki zaradi različnih razlogov ne morejo na telovadbo ven, na zrak, lahko v zimskih mesecih (od novembra do konca marca) sledijo vadbi preko Zooma.

Skupna telovadba preko Zooma se začne vsak delovni dan ob 8. uri zjutraj, brezplačno pa se jih lahko priključi prav vsakdo.

Povezava do telovadbe na daljavo je objavljena na spletni strani društva.

Toplo vabljeni, da se pridružite!

Se vam zdi članek uporaben?  S prijavo na E-novice boste obveščeni o najbolj koristnih vsebinah in popustih po elektronski pošti.