MAGDA – mobilna aplikacija za starejše

Mar 2, 2023 | Tehnologija

Ste že preizkusili Magdo? Gre za mobilno aplikacijo, namenjena predvsem starejšim uporabnikom. Znotraj nje so na enem mestu in na pregleden način zbrane informacije ter vsebine, ki jih starejši potrebujejo v vsakodnevnem življenju.

Vir: Zavod za medgenaracijsko sodelovanje, Simbioza

Četudi se vam zdi, da so mobilne aplikacije čisto prezapletene za vas, si Magda zaradi svoje enostavnosti resnično zasluži, da jo preizkusite. Njena ključna prednost je namreč silna preprostost uporabe.

V Magdi boste našli naslednje rubrike:

»NOVICE« –  aktualne informacije za starejše, zbrane iz različnih virov.

»INFO TOČKA« – Tu so kontakti zdravstvenih domov, lekarn, pošte itd. Navedeni so tudi številni ponudniki storitev, kot je na primer brezplačni prevoz, pomoč na domu, upravne enote, knjižnice… Navedene ustanove in ponudnike lahko uporabnik enostavno kontaktira s klikom na gumb »Pokliči« znotraj aplikacije, hkrati pa jih lahko izbira glede na svoj kraj bivanja.

»UČILNICA« –  izobraževalne vsebine, namenjene izobraževanju doma (kuhanje in recepti, video lekcije s področja uporabe računalnika, pametnega telefona, spletne banke itd).

»TELOVADNICA« – video vsebine z vajami, ki so jih oblikovali vrhunski športni strokovnjaki in so prilagojene starejšim, tako da jih lahko ti varno izvajajo doma.

»MISELNE IGRE« – nabor iger za urjenje spomina.

»RADIO« – možnost poslušanja različnih radijskih postaj.

»DOGODKI« – Pregled dogodkov, tako v živo kot digitalnih, namenjenih starejšim po vsej Sloveniji.

Več informacij o aplikaciji in o tem, kako si jo naložiti na svoj telefon, je na voljo TUKAJ.